Megjelent a Színház folyóirat JANUÁRI száma!
► Vezető témánk: MŰVÉSZET ÉS MORÁL. Hogyan viszonyuljunk neves művészek, színpadi szerzők, koreográfusok életművéhez, akik más tekintetben nem éppen a morál bajnokai. A pontos választ mi sem tudjuk, de akiket a felvetett témával kapcsolatban megszólalásra kértünk: Réz Anna (Vétkes hőseink), Tillmann Ármin (A Handke-jelenség), Kiss Ilona (Sztálin teste, Bulgakov drámája) és Fuchs Lívia (Szeplők életműveken).
► A #METOO UTÁN – Rihay-Kovács Zitát és Deres Kornéliát a FESZ kapcsolódó konferenciája okán szólítottuk meg, Simon-Hatala Boglárka a német színházi struktúra válságkezeléséről írt, Artner Szilvia Sisso és Bálint Orsolya a táncosokat érintő fotó- és videotartalmakkal való visszaélésekről cikkezett, míg Tompa Andrea és Hardy Júlia az Affér Színház Ráolvasás című darabjáról gondolkodott közösen.
► Magunkról elmondott történetek – ez a címe a gyergyószentmiklósi KOLLOKVIUMról készített kritikacsokrunknak, amelyben összesen hét előadás összefoglalóját olvashatják Stuber Andrea, Köllő Kata, Proics Lilla, Beretvás Gábor és Boros Kinga tollából.
► Fókuszban a HODWORKS: Bálint Orsolya a társulat legújabb koprodukciós bemutatóját elemezte, Komjáthy Zsuzsanna a testdeformációkról, Albert Dorottya a meztelenségképletekről értekezett Hód Adrienn koreográfiái kapcsán.
► VILÁGSZÍNHÁZ rovatunkban Adorjáni Panna és Bogdán Zenkő beszélgetett az Európai Színházi Unió 18. fesztiváljáról.
► MÁRTON LÁSZLÓ drámakötetének utószava II-III. rész.

Részletes tartalomjegyzékért kattints IDE.

(Kapható a nagyobb újságárusoknál Budapesten és vidéken, az Írók Boltjában és egyes színházakban.
Ha nem akarsz lemaradni a Színház folyóiratról 2020-ban, a kedvezményes éves előfizetésért kattints IDE.) 

Facebook Comments