Megjelent a Színház folyóirat MÁJUS-JÚNIUSI dupla száma!

88 + 4 oldal, 400 ezer karakter, 24 (+ 21) szerző.

► Vezető témánk: KARANTÉN-KÖRKÉRDÉS. Huszonegy színházi alkotó arról, mi értékelődött át bennük a színházról, színházcsinálásról a pandémiás helyzet alatt.

► JÁRVÁNY ÉS DRÁMA. Trencsényi Katalin tanulmánya a világjárványok szerepéről, dramaturgiai hatásairól és előfordulási helyeiről a drámatörténetben.

► JÁRVÁNY ÉS PERFORMANSZ. Hat szerző – hat téma. Szabó Attila a karantén performativitásáról. Gajdó Tamás a vesztegzár alá rendelt színházakról. Fuchs Lívia a világháborús haláltáncmotívumokról. Darida Veronika az AIDS-korszak színházi alkotóiról. P. Müller Péter a NAMES-projekt performatív emlékezetéről. Némethi Eszter egy karantén előtti „karanténprojektről ”.

► MŰVÉSZETI FELSŐOKTATÁS II. / AZ OKTATÁS JÖVŐJE: TÁNC. Lőrinc Katalin és Gál Eszter a táncművészeti felsőoktatás új útjairól és lehetőségeiről.

► HÍRLAPSZÍNHÁZ. Schuller Gabriella Halász Péter újságszínházáról. Fritz Gergely a k2 színház Cucli című sorozatáról.

► BALTAZÁR / RENDHAGYÓ TESTEK. Muntag Vince a Baltazár Színház előadásairól. Hajnal Márton a „sérült színház” fogalommeghatározásáról.

► AZ IFJÚ NÉZŐHÖZ. Gabnai Katalin, Stuber Andrea és Turbuly Lilla kerekasztal-beszélgetése a gyerek- és ifjúsági színházakról. Antal Klaudia recenziója három bábos könyvről.

►GYŐRI BALETT. Megyeri Léna és Szász Emese a társulat legújabb bemutatójáról. Králl Csaba elemzése a Győri Balett 40 című kötetről.

► MAROSVÁSÁRHELY. Stuber Andrea és Boros Kinga kettős kritikája A nép ellenségéről. Nánay István beszélgetése Keresztes Attila rendezővel.

► MADÁCH / PURCĂRETE. Jászay Tamás cikke a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Az ember tragédiájáról. Georges Banu tanulmánya Silviu Purcărete színházáról.

(Címlap: Nagy Gergő)

A Színház folyóirat következő száma szeptemberben jelenik meg.

Részletes tartalomjegyzékért kattints IDE.

(Kapható a nagyobb újságárusoknál Budapesten és vidéken, az Írók Boltjában és egyes színházakban.
Ha nem akarsz lemaradni a Színház folyóiratról 2020-ban, a kedvezményes éves előfizetésért kattints IDE.) 

Facebook Comments