► Vezető témánk: COVID ALATT, NYITÁS ELŐTT: KRÍZIS- ÉS STRESSZKEZELÉS. Tompa Andrea bevezetője, melynek sarokpontja a Mérei Ferencnek tulajdonított mondat: „…mindent átélni, mindent átélni, és nem kell mindig jól járni.” • Bánki György pszichiáter és Döbrentey Zsolt pszichológus az előadóművészeket érintő krízishelyzetekről, azok megküzdési stratégiáiról és jó gyakorlatairól (moderátor: Zsigó Anna).: „Az egyén krízisében átlagos esetben a környezet, a család, a barátok és segítők tulajdonképpen a szárazföldről nézik a hányódó tutajt. Csakhogy itt most mindannyian egyszerre vagyunk a viharos tengeren. A vezetők és a segítők is ugyanabban a helyzetben vannak. Egyszerre kell megtartó, elbíró funkciókat nyújtaniuk, miközben ugyanezt maguknak is meg kell adniuk.” • Kovács Bea a színészek és táncosok stresszkezelési módszereiről. • Három táncegészségügyi szakember, Erin Sanchez, Nico Kolokythas és Simon-Hatala Boglárka a táncszektor válságkezelési módszereiről (moderátor: Bálint Orsolya).

► KOLLEKTÍV ESZTÉTIKÁK. Kiss Gabriella a kollaborációról, a kollektív kreativitásról és a diákszínjátszásról. • Trömböczky Napsugár és Zsigó Anna a kollektív alkotások esztétikájáról.

► RENDEZŐPORTRÉ. Hajnál Márton „félreértés-javaslatai” Fekete Ádám rendezéseihez. „Fekete Ádámról még nem lenne szabad rendezői portrét írni (…) így ez a portré, gondolom elsőre, talán elhamarkodott is lesz. Mégis.”

► FÚZIÓS TÖREKVÉSEK: KORTÁRS TÁNC & URBAN DANCE. Jenna Jalonen, Csuzi Márton, Kántor Mátyás és Déri András a két műfaj ötvözéséről (moderátor: Szász Emese): „…nem az a jó táncos, aki technikailag vagy formailag a legdurvább mozdulatokat végzi, hanem az, aki a legerősebben közvetíti azt, amit érez, és amiben végső soron a közönség vagy közösség is osztozni tud vele.” • Az Urban Dance Hungary alapítója, Szederkényi Zsolt ’Papi’ stílusszótára az afroamerikai kultúra táncairól.

► BESZÉLGETŐFÜZET. Bérczes László portrébeszélgetésének második, befejező része Nánay István színikritikussal.

► KÖNYV. Gajdó Tamás a Corvina Kiadó két színházi kötetéről.

Címlapon: (fent) Haloktatás, márványprotézissel, r.: Fekete Ádám, Trafó, (fotó: Éder Vera); (lent) Flying Bodies-workshop (fotó: Dömölky Dániel).
Címlapterv: Nagy Gergő

Részletes tartalomjegyzékért kattints IDE.

 

A lap megvásárolható a nagyobb újságárusoknál és – amint újra kinyithatnak – néhány kiemelt könyvesboltban az ország egész területén

Facebook Comments