► ÜZEN A SZERKESZTŐSÉG. Tompa Andrea, Boros Kinga, Herczog Noémi, Králl Csaba és Rádai Andrea a szerkesztőség átalakulásáról. (Írásunk szeptember 3-tól a szinhaz.net-en is olvasható!)

► Vezető témánk: SZÍNHÁZ ÉS EGYETEM. Ellenállás-szótár: összeállításunkban európai művészeti egyetemek, művészek és intézmények tiltakozó akcióinak, illetve felsőoktatási intézmények einstandolásának nemzetközi példáiból merítünk. Kovács Bálint idővonala 2011. júniusától mostanáig kíséri végig az SZFE modellváltásnak nevezett kormányzati attaktját. Molnár Zsófia a képzés kritikusairól ír, Jákfalvi Magdolna az oktatás egy elméleti-gyakorlati pillérét helyezi történeti kontextusba.

► ONLINE SZÍNHÁZ. Szerkesztőségi tízkezes arról, hogy: Mi a színház most?

► STREAMHÁZ PORTRÉ. Tanulmányok a karantén alatti színházi közvetítésekről: Kecskemét (Gabnai Katalin), Sepsiszentgyörgy (Fritz Gergely), német nyelvű színházak (Szabó-Székely Ármin), a londoni Nemzeti Színház (Adorjáni Panna), Aerowaves Spring Forward (Megyeri Léna).

► ZENÉS SZÍNHÁZ. Csabai Máté az István, a király parabolájáról, Hermann Zoltán a bűn(tudat) és az operett kapcsolatáról, László Ferenc az operettkarakterekről a színháztörténet tükrében (1. rész)

(Címlap: Nagy Gergő)

Részletes tartalomjegyzékért kattints IDE.

(Kapható a nagyobb újságárusoknál Budapesten és vidéken, az Írók Boltjában és egyes színházakban.
Ha nem akarsz lemaradni a Színház folyóiratról 2020-ban, a kedvezményes éves előfizetésért kattints IDE.) 

Facebook Comments