Elektronikus tanulmánykötet: Vidnyánszky Attila és a kritika

Szemelvénygyűjtemény a Vidnyánszky-recepcióból (1991-2013) (bővített online-változat)
2014-05-01

A SZÍNHÁZ 2014. májusi számában „Nem nézőknek hízelgő csecsebecse színház” címmel összeállítás jelent meg a Vidnyánszky-recepcióból. A válogatás keresztmetszet a rendező munkáit elismerő kritikákból. A nyomtatott lapban terjedelmi korlátok miatt nem közölhettük a gyűjtemény valamennyi darabját, ezért honlapunkon elektronikus tanulmánykötetben tesszük közzé a teljes anyagot.

Varga Kinga szerkesztő az e-book elé:
„A bővített online szemelvénygyűjtemény Vidnyánszky Attila-rendezte előadások kritikáit tartalmazza az 1991-es újvidéki Lüszisztrátétól kezdve, a budapesti Nemzeti Színház Johanna a máglyán című 2013-as bemutatójáig. A gyűjtemény nem törekszik teljességre, vagyis nem szemlézi az összes Vidnyánszky-előadás kritikai visszhangját, és nem is vonultatja fel az előadásokról szóló valamennyi kritikát. Ezzel együtt igyekszik a pályaműben fontosnak vélt alkotásokat számba venni, és azon belül a kritikákból a lehető legszélesebben meríteni. A gyűjteménybe olyan kritikák kerültek be, amelyek tartalmaznak Vidnyánszky Attila rendezéseire vonatkozó megállapításokat. A SZÍNHÁZ 2014. májusi számában megjelent válogatástól eltérően ennek az összeállításnak terjedelmi korlátok nem szabtak határt, és nemcsak az előadásokat pozitívan megítélő elemzések és megjegyzések kaptak benne helyet.”

A teljes kötet megtalálható az „E-book” menüpontunkban, és letölthető INNEN.

2014. május 1.

Ha teheted, támogasd a munkánkat bankkártyás fizetéssel vagy átutalással, hogy az 55 éves Színház folyóiratnak ne csak múltja, hanem jövője is legyen.