► Vezető témánk: KETTŐS BESZÉD MA? „A színházi képes beszéd mindig akkor alakul ki, amikor a társadalomban nem lehet nyíltan kommunikálni.” Nánay István tanulmánya a rendszerváltás előtti magyar színház kettős beszédéről. Gabnai Katalin és Herczog Noémi négykezese a klasszikus dráma- és regényirodalomból kiinduló mai diktátorábrázolásokról. Jászay Tamás írása a disztópiák szezonjáról.

► A KRITIKÁRÓL. Dömötör Adrienne tallózása a kritika helyzetéről a színházi honlapokon. Három külföldi színikritikus a kortárs színikritikáról (Ana Tasić, Andrew Haydon, Esther Slevogt). Králl Csaba a hazai táncszakírás áldatlan állapotáról. Boros Kinga a megbízhatatlan színházi dokumentumokról.

► AZ IFJÚ NÉZŐHÖZ. Bogya Tímea Éva és Rádai Andrea öt októberi gyerekszínházi bemutatóról. Láposi Terka, Lipták Ildikó, Schneider Jankó és Vidovszky György a magyar gyerek- és ifjúsági színház a járványhelyzetre adott reakcióiról (moderátor: Papp Tímea).

► BALETT ÉS KARRIER. Lőrinc Katalin a PIM-OSZMI Róna Viktor-kiállításáról. Négy, nemzetközi karriert befutott magyar táncművész (Banka Viktor, Domoszlai Edit, Lukács András, Simon István) és egy tánctörténész (Gara Márk) a sztártáncos fogalmának alakulásáról és a balett műfaját érintő globális trendekről (moderátor: Szász Emese).

► NAGYVÁRAD 120. Kovács Dezső, Papp Tímea és István Zsuzsanna kritikája a Nagyváradi Szigligeti Színház repertoárelőadásairól.

► ZENÉS SZÍNHÁZ. László Ferenc operettkarakterekről szóló sorozatának harmadik része: Bonvivánok régen és ma.

(Címlap: Nagy Gergő)

Részletes tartalomjegyzékért kattints IDE.

(Kapható a nagyobb újságárusoknál Budapesten és vidéken, az Írók Boltjában és egyes színházakban.
Ha nem akarsz lemaradni a Színház folyóiratról 2020-ban, a kedvezményes éves előfizetésért kattints IDE.) 

Facebook Comments