Új e-dráma: Gianina Cărbunariu: Artists talk (Művészek találkoznak)

Győrfi Kata, a darab fordítójának ajánlójával
2017-05-29

Az Artists Talk (Találkozás a Művészekkel) szereplői alkotó emberek, projektek kezdeményezői, újságírók és kritikusok.

A dráma letölthető INNEN

Az Artists Talk (Találkozás a Művészekkel) szereplői alkotó emberek, projektek kezdeményezői, újságírók és kritikusok. Emiatt a darabbéli szituációk hagyományos értelemben nem dramatikusak, inkább szimbolikus és parabolisztikus helyzetek és konfliktusok egymásutániságáról van szó. Az egyes jelenetek között mintha kizárólag a fikciós keret lenne összefüggés: alkotók reflektálnak saját alkotásaikra különböző beszélgetéseken, közönségtalálkozókon, megnyitón…

A művészeti projektek és produktumok témái viszont mind mintha ugyanannak a  jelenségnek az eredményei lennének. És azért nevezem jelenségnek, mert a dráma maga is kritikai attitűdöt vesz fel mindazzal kapcsolatban, ami húzó-koncepció például egy pályázati finanszírozás megszerzésére. A politikai és társadalmi témák, az azokban való elmélyülés, az alkotók felelőssége, az etikai és az esztétikai elvek találkozása és ütközése – mind olyan problémák, melyek fel-felbukkannak ebben a drámában. Talán kevésbé a szereplőkben.

Ha teheted, támogasd a munkánkat bankkártyás fizetéssel vagy átutalással, hogy az 55 éves Színház folyóiratnak ne csak múltja, hanem jövője is legyen.