Új e-dráma: Znajkay Zsófia: Az ölében én

A Színikritikusok Díja nyertesének drámája
2017-09-22

Znajkay Zsófia Az ölében én című drámájáért tegnap kapta meg a Színikritikusok Díját a legjobb új magyar dráma/színpadi szöveg kategóriájában.

A dráma letölthető INNEN

A drámát maga a szerző rendezte meg a TÁP Színház társulatának keretei között. Az előadás a MU Színházban és a Trafóban is látható.

„Nagyszerű szöveg, mert egyszerre hihető és elképesztő, túlzásai pedig nemcsak humort hoznak be, de azt is jelképezik, mennyivel súlyosabbnak élheti, éli meg egy gyerek a felnőtt számára esetleg egészen természetes szurkálódást is”.
(Kovács Bálint: Meg is hal, mégse szomorú, Színház.NET)

Andráska Gábor fotója

„Znajkay Zsófiának szemlátomást rengeteg a tapasztalata álom és ébrenlét összemosódásáról, az álmokban megjelenő szorongásokról, a tudattalan folyamatairól. Drámájában egy anyának és fiának történetét követhetjük nyomon, a jelenetek kettőjük viszonyának legszélsőségesebb pillanatait mutatják be, azokat, amelyekben a szeretet lehetetlenné, erőszakos birtokviszonnyá, zsarolássá, kínzássá változik.
…ki merné állítani, hogy az álom nem határozza meg a valóságunkat, vagy hogy az álmaink nem a valóságérzékelésünk lenyomatai lennének. Znajkay Zsófia drámájában csak szorosabban kapcsolódik össze e kettő, és új dimenziót teremt”.
(Puskás Panni: REM, Revizoronline)

Ha teheted, támogasd a munkánkat bankkártyás fizetéssel vagy átutalással, hogy az 55 éves Színház folyóiratnak ne csak múltja, hanem jövője is legyen.