Új e-dráma: Gianina Cărbunariu: A tigris

Boros Kinga előszavával
2017-02-16

Mockumentary play, írja darabja alcíméül Gianina Cărbunariu, aki a tőle megszokott módon egy bulvárhírré silányult valós esemény apropóján ír a kortárs európai társadalomról.

A dráma letölthető INNEN

A tigrisek nem fizetnek az igénybe vett szolgáltatásért. Legfeljebb természetben. Ebből is látszik, hogy nem lehetnek becsületes emberek. Bizony nem azok, ellopják a turisták fényképezőgépét. Eleszik az ételt a tányérjukról, egy morzsát sem hagynak a rendes őshonos verebeknek. A tigrisek nem idevalósiak, azok úgy bejöttek ide. Még kéregetni sem tudnak rendesen. Nem beszélve arról, hogy szörnyen rontják a városképet. Nyomorult állat az ilyen, nem ember. A tigriseket jobb kerítéssel elválasztani a rendes, adófizető állampolgároktól, a normális emberektől. A kerítés megvéd, a kerítés mindenkinek jó. Ha a kerítés nem volna elég, a tigrist le kell lőni. Mindannyiunk érdekében.

Gianina Cărbunariu A szebeni tigris című előadásának bemutatóját 2012. november 9-én tartották a bukaresti Komédiaszínházban.

2011. december 13-án a szebeni állatkertből az etetője gondatlansága miatt elszabadult egy tigris. Az állat órákig csatangolt a városban, míg a rendőrökből, vadászokból és állatkerti gondozókból álló csapat bekerítette és lelőtte altatóinjekcióval. Majd puskával.

Mockumentary play, írja darabja alcíméül Gianina Cărbunariu, aki a tőle megszokott módon egy bulvárhírré silányult valós esemény apropóján ír a kortárs európai társadalomról. Szövegében egyszerre mutat meg különböző nézőpontokat és azok fonákját. A szerző rendezte romániai ősbemutatót követően a darabot angol, francia, német, spanyol, svéd nyelvre is lefordították, svédországi bemutatója szerepelt az Avignoni Fesztivál hivatalos válogatásában.

Ha teheted, támogasd a munkánkat bankkártyás fizetéssel vagy átutalással, hogy az 55 éves Színház folyóiratnak ne csak múltja, hanem jövője is legyen.