Új e-dráma: Miro Gavran: Fagyi

A fordítók, Varga Viktória és Varga Iván előszavával
2018-08-09

A cselekmény központi helyszíne egy cukrászda, ahol anya és lánya találkoznak. Az olykor komikus, olykor szívszorongató jelenetekben sok nő magára ismerhet.

A dráma letölthető INNEN

Ifjú hősnőnk sorsfordító döntés előtt áll: csokoládés vagy vaníliás fagyit válasszon? Édesanyja noszogatja, hiszen a fagylaltos néni már régóta vár és még az oviba is el kell jutniuk.

Nyolc szín, nyolc életkor, nyolc élethelyzet. Az évek során anya és lánya újabb és újabb komoly döntéseket hoznak iskoláról, gyereknevelésről, (újra)házasodásról, költözésről, vásárlásról…

Gavran többi duódrámájához hasonlóan más szereplők is jelen vannak közvetve : a férjek, akik hőseink életét néha megédesítik, mint a fagyi, de néha megkeserítik, mint a feketeleves.

A szereplők hétköznapi, természetes párbeszédeket folytatnak.

Az előadás jelmezeiről húszoldalas tanulmány készült. Nem is csoda, hiszen a horvát színpadon minden egyes szín után olyan átváltozáson mennek keresztül a színésznők, hogy még hosszú napokkal az előadás után is csak találgatunk: Vajon hány évesek lehetnek?

A Teatar Gavran Fagyi című előadása. Fotó: Berislava Picek

Miro Gavran életrajza és a szinhaz.net-en korábban megjelent, A baba című drámája ITT található. A darab az Operettszínház és a Karinthy Színház koprodukciójában, Szabó P. Szilveszter zenés rendezésében hamarosan bemutatóra kerül. Várható premier 2018. december 21. Főszerepben Szabó P. Szilveszter és Földes Eszter.

Ha teheted, támogasd a munkánkat bankkártyás fizetéssel vagy átutalással, hogy az 55 éves Színház folyóiratnak ne csak múltja, hanem jövője is legyen.